Mam nadzieję, że radzicie sobie lepiej niż my, na 9, nasłonecznionym piętrze.
W celu schłodzenia proponuję domowe, wegetariańskie, wegańskie (!) banalnie proste i szybkie lody.
Podam wam najprostszy, najszybszy i najpyszniejszy przepis na lody.
1. Kupcie pojemniki do zamrażania lodów.
2. Zblendujcie ulubione owoce (możecie dodać cukier w jakiejkolwiek postaci: daktyle, syropy, cukier, miód)
3. Wpakujcie do pojemników, zamroźcie i …
Pysznego,smacznego OM NOM NOM
Do zapełnienia 6 pojemniczków na lody (zostało mi jeszcze trochę do śniadania) wykorzystałam:
– 1 dojrzałego banana (zagęszcza nieco wodnistą konsystencję)
– miseczkę arbuza (z pestkami!)
– i 2 miseczki truskawek
Wszystko zblendowałam, (bez cukru) i wpakowałam do ikeowskich foremek (chociaż po cichu marzę o takich)
Jak wyszło?
Dla mnie przepyszne! Orzeźwiające i zimne!
Dominik coś pomarudził o słodkości, ale ja zdecydowanie wolę lody, lekko kwaśne (najcudowniejsze są cytrynowe).
Na pewno będziemy próbować z innymi smakami, albo powrócimy do najcudowniejszej wersji tylko truskawka.
Smacznego orzeźwienia!